Boys Hall, gelegen aan de zuidelijke rand van de North Downs in Kent, heeft maanden van zorgvuldige restauratie ondergaan om te transformeren in een prachtig restaurant met kamers op een terrein van drie hectare.
Eigenaren Kristie en Brad Lomas openden samen met chef-kok Robbie Lorraine en team deze maand, op 7 september, de deuren van het restaurant en in december 2022 openen 10 slaapkamers op de bovenverdieping. Vrijdag 30 september 2022.
Boys Hall werd oorspronkelijk gebouwd in 1616 door Thomas Boys en staat op de monumentenlijst. Het man- en vrouwteam Bradley en Kristie hebben het huis met de hulp van familie, vrienden en een verscheidenheid aan lokale specialisten nauwgezet in zijn oude glorie hersteld. Bradley was de voormalige operations director van East London Pub Co, en Kristie is de oprichter van Drink, Shop & Do en de ledenclub van Keystone Crescent in King’s Cross in Londen. Het paar verliet de hoofdstad in 2019 en toen ze de hal vonden, op slechts 35 minuten met de trein van Londen, begonnen ze hun gecombineerde schat aan ervaring te gebruiken om de ‘vakantiebestemming van hun dromen’ te creëren.
Het restaurant is gehuisvest in een ruime eetkamer met eiken balken en kijkt uit op prachtige ommuurde tuinen aan weerszijden, compleet met zitplaatsen op het terras. Met 70 couverts is het restaurant van woensdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner en op de menukaart staan seizoensgebonden, lokale producten uit de ‘Garden of England’ centraal. Het restaurant serveert een à-la-carteaanbod voor lunch en diner en er is een eersteklas wijnkelder met een grote capaciteit voor wereldwijd bekende wijnen en Kentish fizz, evenals een seizoensgebonden cocktailkaart en lokale ales. De pub zal open zijn voor lokaal bier en snacks. Zie menu’s.
Chef-kok Robbie Lorraine is een meermaals bekroonde chef-kok met meer dan twee decennia horeca-ervaring op zijn naam. Hij heeft zijn vaardigheden aangescherpt in diverse keukenomgevingen, waaronder gastronomische restaurants, evenementencatering en drukke productiekeukens. In 2017 was hij winnaar van FSM Executive Chef of The Year en won hij het beste vegetarische gerecht bij B&I (Business and Industry) Street Food Awards in 2018. Begin 2020 richtte hij Only Food and Courses op met een visie om de verwachtingen van lekker eten te verstoren. . Met een sterke nadruk op kwaliteit serveert hij moderne versies van de gerechten uit de jaren 80 en 90 die we allemaal kennen en waar we zo vaak van zouden moeten glimlachen. Only Food and Courses dat begon als een reeks pop-ups – gericht op lekker eten tegen betaalbare prijzen. Vervolgens opende hij begin november 2020 zijn eerste vaste locatie in een hergebruikte zeecontainer in Pop Brixton, die lovende kritieken kreeg van onder meer Jay Rayner en veel van de nationale, lokale en horecapers. Robbie verscheen ook op MasterChef The Professionals als gastjurylid en nam deel aan Great British Menu 2022 en vertegenwoordigde Londen en het zuidoosten.
Het grote, aangelegde terrein is een passieproject voor Kristie geworden en omvat een rozentuin, een formeel voorgazon (met tuinspelen in de zomermaanden), bijenkorven die de eigen honing van de hal produceren en natuurlijk de allerbelangrijkste moestuin voor het kweken van kruiden en bloemen voor het restaurant en de bar. Er zijn toekomstplannen om het eet- en drinkaanbod over enkele jaren verder uit te breiden met de opening van een tuinkamerbar met buitenpizzaoven.
We hebben genoten van elke minuut van het restaureren van dit tijdloze en mooie historische pand. We kunnen niet wachten om het leven terug te zien in de zaal waar mensen zich kunnen uitleven, of ze nu kiezen voor een kopje thee in een van de ontvangstruimten of een Gin & Tonic op de grasvelden die de tuinen bewonderen. Het was zo’n voorrecht om onze achtergrond en liefde voor huiselijk comfort te kunnen combineren en deel uit te maken van de rijke geschiedenis van dit huis, waar we meteen verliefd op werden. We willen dat onze gasten zich thuis voelen en voor iedereen die in het eerste jaar blijft, wordt er een boom geplant in de tuinen.
Kristie & Brad Lomas
Kristie en Brad zijn van plan om de komende jaren nog meer spannende elementen aan de tuin toe te voegen, waaronder behandelkamers en acht luxe hutten rond een wilde vijver. We kijken ernaar uit om u het nieuws te brengen wanneer het gebeurt.
Luxe restaurantclub
Leden en gasten genieten op bepaalde dagen van een gratis glas Chapel Down Classic Reserve bij de lunch en het diner, zie details. Geen lid? Meld u hier aan.