22.09.22: Harrods brengt 6 van ‘s werelds meest gerespecteerde chef-koks – met een gecombineerde 12 Michelin-sterren – samen voor een once-in-a-lifetime banket voor het goede doel.
Al bijna 175 jaar brengt Harrods ‘s werelds beste luxe ter wereld. Het brengt nu de meest visionaire culinaire talenten naar Londen om ‘s werelds meest gedecoreerde luxe dinerervaring te organiseren.
Op 22 september brengt Harrods voor de allereerste keer zes van ‘s werelds meest gedecoreerde en gerespecteerde chef-koks samen om een once-in-a-lifetime banket voor Harrods-gasten en Luxury Restaurant Club-leden te ontwikkelen en persoonlijk voor te bereiden; aan de Harrods-tafel. Deze zes visionaire talenten – Björn Frantzén, Jason Atherton, Tom Kerridge, Dave Pynt, Angelo Musa en Phil Khoury – zullen op deze iconische locatie samenkomen ter ere van de levendige culinaire scene van Londen en het wereldwijde podium dat Harrods biedt als een toonaangevende eetbestemming.
Alle zes de chef-koks zijn partners van huidige of toekomstige restaurants in Harrods, waar momenteel meer chef-koks met Michelin-sterren onder één dak zijn ondergebracht dan op enige andere locatie in Londen.
Samen zullen ze een maaltijd met 12 Michelinsterren creëren, waarbij alle opbrengsten naar Refettorio Felix in St. Cuthberts gaan, dat – als onderdeel van Massimo Bottura’s Food for Soul-netwerk – zich inzet voor het verlichten van armoede en het ondersteunen van kwetsbare Londenaren door de kracht van een gedeelde maaltijd.
Gehost in een speciaal ontworpen ruimte in Harrods, zullen 25 gasten genieten van 6 gangen die persoonlijk zijn bereid en geserveerd door de chef-koks, gecombineerd met veelgeprezen wijnen uit de Harrods-kelders.
De 6 chef-koks, elk een pionier en toonaangevende visionair in hun eigen specialistische vorm van keuken, zullen het volgende bereiden in de keukens van Harrods, om persoonlijk te worden geserveerd in de eetkamer van Harrods Table, samen met speciaal gekozen vloeistofcombinaties.
Aankomst champagne:
Moët & Chandon Grand Vintage Brut 2002
Beginner:
Björn Frantzén, chef-kok en eigenaar van Frantzén (3 Michelin-sterren), Zén Frantzén (3 Michelin-sterren), aanstaande Studio Frantzén bij Harrods
Tartaar van tonijn en edelhert, kaviaar, kweekroom, wasabi, gefermenteerde abrikozen en warme gemberboter
Wijnarrangement: Billecart-Zalm Cuvee Elisabeth Rose 2008
Vis cursus:
Jason Atherton, chef-kok en eigenaar van Pollen St Social (1 Michelin-ster), City Social (1 Michelin-ster), Harrods Social
Lijn gevangen tarbot, kuitbotersaus en witte asperges
Wijnarrangement: Chateau Haut Brion Blanc 2010
Vis cursus:
Tom Kerridge, chef-kok en eigenaar van Hand & Flowers (2 Michelin-ster), The Coach (1 Michelin-ster), Kerridge’s Fish & Chips bij Harrods
Gefrituurde inheemse kreeft, drievoudig gekookte frites en oscietra-kaviaar
Wijnarrangement: Domaine Bonneau du Martray Corton-Charlemagne Grand Cru 2010
Hoofdgerecht:
Dave Pynt, chef-kok van Burnt Ends, Singapore (1 Michelinster), aanstaande Burnt Ends Harrods
Blackmore’s Wagyu Striploin (9+MB), Bourguignonsaus, Gerookte Aardappelpuree en Beenmerg Tarte Tatin
Wijnarrangement: Penfolds Grange Bin 95 2002 Australia, geserveerd vanuit Magnum
Voordessert ‘Druiven’:
Phil Khoury, Chef-patisseriechef, Harrods
Aromatische wijn- en druivensorbets, granita, vanilleboon dwaas
Wijnarrangement: Chateau d’Yquem, Sauternes 1986
Nagerecht:
Angelo Musa, Executive Pastry Chef bij het met een Michelinster bekroonde Hôtel Plaza Athénée in Parijs, World Pastry Champion 2003, Best Pastry Craftsman of France 2007 en Head Patisserie bij Angelo Musa in Harrods
Costa d’Amalfi Vanille-Citroen Soufflé, Citroen-Amandel Sorbet met een scheutje Citroen Marmelade en Citroen Italiaanse Sablé
Cognac: Louis XIII Cognac, Le Mathusalem Experience
Het was geen sinecure om deze zes visionairs – die aan de absolute top van de culinaire wereld behoren – voor één nacht bij elkaar te krijgen. Ze waren echter blij om hun kookstijl te komen vieren en samen een maaltijd te bereiden in de meest iconische setting van Londen, en ten dienste van een fantastisch doel. Ik ben opgewonden om niet alleen het once-in-a-lifetime banket te zien dat ze bereiden, maar ook om zoveel mogelijk op te halen voor het goede doel. Om deze chef-koks samen op één plek te zien, om te zien hoe ze elkaar inspireren en uitdagen om ‘s werelds meest exclusieve maaltijd te creëren, zal een droom uitkomen voor de gelukkige fijnproevers die zich bij ons voegen tijdens de nacht.
Ashley Saxton, directeur restaurants bij Harrods
De Harrods Table wordt gehouden als een liefdadigheidsinzamelingsactie, waarbij de opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel. Er worden slechts 25 covers voor £ 2.500 per stoel beschikbaar gesteld aan klanten van Harrods en Luxury Restaurant Club, om de meest exclusieve eetervaring te garanderen, waarvan de opbrengst naar Refettorio Felix in St Cuthberts gaat.
Na de volgende fase van restaurantuitbreidingen zal Harrods de enige locatie in Londen zijn waar gasten toegang hebben tot 12 Michelin-sterren onder één dak, met enkele van ‘s werelds meest opwindende en gedecoreerde chef-koks allemaal op één locatie – van lekker eten tot internationale gerechten, tot traditionele Britse klassiekers.
Het evenement vindt plaats als onderdeel van ‘The Harrods Table’, een week lang feest van de ongeëvenaarde eetervaringen en in-house talent van Harrods. Harrods biedt gasten toegevoegde waarde bij het dineren in geselecteerde Harrods-restaurants, met een gratis halve fles wijn per gast tijdens dinersessies vanaf 17.00 uur, een exclusief aanbod in de onlangs gelanceerde Moët en Chandon Champagne Bar, samen met cocktail Masterclasses in de Baccarat-bar. Harrods zal ook hun in-house talent vieren, met inhoud over de meesters van hun vak, individuen die erkend worden in de industrie; Bakkerij, Gebak, Vrij van Gebak, Barista, Sommelier, Bars en Dranken, Chocolade, samen met de Exec Chefs die onze restaurants runnen, vieren de breedte van talent en de uitmuntendheid die Harrods bezit.
Over Refettorio Felix in St. Cuthberts
St. Cuthbert’s Centre is een 30-jarige liefdadigheidsinstelling die in samenwerking met de non-profitorganisatie Food for Soul van chef-kok Massimo Bottura in 2017 Refettorio Felix heeft opgericht.
Het centrum ondersteunt kwetsbare mensen in de omgeving van Londen, biedt therapeutische diensten en verlicht armoede door de kracht van een gedeelde maaltijd van uitstekende kwaliteit, bereid met 100% voedseloverschot.
De non-profitorganisatie Food for Soul is in 2016 opgericht met als doel mensen uit verschillende vakgebieden, waaronder chef-koks, kunstenaars, ontwerpers en voedselleveranciers, aan te moedigen om samen te werken bij het bouwen en ondersteunen van gemeenschapsprojecten. Afgezien van Refettorio Felix, omvatten haar andere wereldwijde projecten Refettorio Ambrosiano in Milaan Refettorio Gastromotiva in Rio de Janeiro en Refettorio Parijs.